Sunday, June 16, 2013

Carpe Diem

"Iga hetk loeb." - filmist Peaceful worrior
" you don't turn your back on family even when they do." fast and furious 6

kaks filmi, mida ma vaatasin. Kaks väärt mõtet, mis mulle meelde jäid. Kaks prioriteeti, mille järgimist ka ise üritan.
Ma ei oska öelda, kas see on minu jaoks ajutine või alaline mõiste. Loodan, et alaline. Kui suudad igast hetkest viimast võtta, siis ei ole vahet, kas oled raisanud varasemalt hetki, tunde, päevi või isegi aastaid...Oletame, et teed endale hommikul süüa ja näiteks võileib kukub põrandale "vale pool" ees, kohvitass läheb ümber. Peatu nüüd hetkeks, tunneta seda emotsioonide tulva, mis sinu suu poole sööstab ja sealt kõvasti ja kõikehõlmavalt välja üritab iga hetk tungida. Jah, see võileib lebab seal põrandal ning on saia kate on täiesti vales kohas - Põrandal. Või Jah, see kohvi läks tõesti Sinu hommikuse ajalehe peale..ja ajaleht on nüüd rikutud..Mõtle nüüd hästi:D..Selle võileiva tuttuueks muutmine võtab sul aega u 45 sek ja ajalehte on võimalik ikkagi lugeda(mis ongi ju ajalehe põhimõte)...väike käsnake appi ja mõlemad väiksed äpardused ongi kadunud. Ja mis sellest juhtus??..mitte midagi:D..Selle väikse näite mõte ei olnud see, et me kõik hommikul hea tujuga lohakalt käituks:D
Selle jutu mõte on selles, et ennem pabinasse minekut katsu ennem kasvõi natukene mõelda..Kas on ikka mõtet?..Mille pärast ma õieti pabistama üldse hakkan..Pabistamine ei vii mitte kuskile..isegi äärmuslike juhtumine puhul oodake ära see tunnetepuhang ning seejärel on võimalik, et teie tegutsemistel on ka mingi positiivne tulemus.
Ja teine mõte..Hoia enda lähedasi. Pööra nendele tähelepanu..eriti siis kui tähtpäevad on möödunud ja alles kaugel. Sest Sinu lähedased on Sinuga kogu aeg..mitte ainult sünnipäevad, jõulud jne..nad on Sinu kõrval iga ilmaga. Tunnusta neid, näita neile, et ka Sina oled nende kõrval olemas ja ei kavatse sealt kuskile minna!!
Nende kate tsitaadi mõte oli ühine. Sinu ja Sinu lähedaste jaoks on iga hetk oluline. Kasuta neid kõiki hetki. Ära kindlasti unusta neid väikseid hetki, mida märkad individuaalselt kogu päeva vältel..tunne neist rõõmu, sest koos nendega moodustub ka Sinu päev. Päev, mis võib täis olla suurimaid õnnestumisi..või päev mis võib täiesti halvasti minna..Valik on Sinu. Sinu enda valik, mis emotsiooniga Sa erinevaid situatsioone vastu võtad...Jäta meelde, et kui peaksid oma eesmärki mitte saavutama ei ole sa kindlasti põruja. Sest Sa tegid selle teekonna läbi, Sa tegid seda, mida armastad ning see ongi peamine. Lisaks saad Sa igalt teekonnalt kaasa tohutult uusi kogemusi ja teadmisi. Teekond ise ongi auhind. Ning see, et Sa selle juba oled..Oled sa nagunii võitnud. Seega naudi seda teekonda ja võta sellest viimast!!
Märka elu enda ümber.

No comments:

Post a Comment