Saturday, April 14, 2012

Elu mõte..

Mis on siis tegelikult elu mõte..panen siia kirja enda arvamuse..
Mis on hetkel üldiselt inimeste elu eesmärk..saada võimalikult palju raha kokku. Miks??..Et seda lihtsalt palju oleks??
Nagu keegi on öelnud, et noores eas hangitakse tervise arvelt raha, vanemas eas muretsetakse raha eest tervist. St et rõhutakse rohkem kvantiteedile kui kvaliteedile.


Tänapäeval on meil võimalus kasutada liikumiseks erinevaid sõidukeid suurte vahemaade läbimiseks. Sellest lähtuvalt hoiame tohutult aega kokku reisimise arvelt. Mida me selle nii väärtusliku ajaga siis peale hakkame?
Tüüpiline Ameerika inimene töötab hetkel u 48 tundi nädalas..kui selline suund peaks jätkuma, siis peaks keskmine persoon töötama umbes 20 aasta pärast  ligikaudu 60 tundi nädalas..kogu aasta vältel teeb see 3000 tundi. Kui võtta andmetelt 1989a, siis sellele vastab Suurbirtannias 1856 h...Nii kogu aeg töötame aina rohkem ja rohkem. Et saavutada järjest suuremal hulgal materiaalset vara, omada naabrist suuremaid ressursse? Kas see ka tegelikult mingit tähtsust omab?

Aeg on väga suhteline asi..ajaga teeme me kaupa igapäevaselt. Kes kulutab raha, et hoida kokku aega, kes kulutab aega, et hoida kokku raha. Kolmandad annavad aja eest välja raha teatud eluperioodidel, eelistades töötada lühemalt vähema raha eest. Kes oled sina?

Lisaks toimub vestluseid, millel tegelikult puudub siht ning eesmärk. Samas on inimesed nendesse haaratud ning sellised visioonita küsimused kütavad pidevalt erinevaid kirgi üles. Pean silmas vaidlusi teemadel "kas pilved on taevas või taeva all", "Kas on võimalik jõuluvana jõuluvanaks maskeerida?", "Kas auk on asi, sest see pole ju füüsiliselt olemas, kas see saab olla asi kui seda pole tegelikult olemas?" Miks? Kas sellega üritatakse mingi muu teema käsitlemist vältida?

Elu mõte on olla õnnelik. Määrata kindlaks enda mikro- ja markoeesmärgid- Omada sihti!
Tunda emotsioone, mis teevad meid õnnelikuks.
Mõte on elada kahetsusteta. Teha oma otsuseid ise, mitte lasta seda teha oma emotsioonidel(eelkõige hirm, viha jne). Elus ei ole ju tegelikult võite ja kaotuseid..loeb vaid, et Sa oled seda elu "mänginud" ja elanud. Ela oma elu nii, et Sina ise saaksid enda üle uhkust tunda. Ma pean just SIND ennast silmas..mitte massimeediat, ühiskonda, vanemaid jne.
Me kõik tahame tegelikult ju midagi elult saada.. Kuid minu arvates on kõige rohkem võimalik saada just ära andes. Jagades enda armastust, hoolivust, näidates üles hoolivust..saame tegelikult nii tohutult palju. See rahulolu ja soojus..


Mõte on nautida igat hetke tema pikkusest olenemata. Nautida neid ilusaid hetki, mida elu pakub- neid ei saa mitte keegi teilt ära osta, välja petta, varastada. Nende hulk suureneb iga päevaga....Ning kui palju ja kui kiiresti te seda kontot suurendate..see on kõik Teie enda valik:)
Elu mõte on naeratada ning alati uuesti püsti tõusta!!
Kaotus ei ole see kui sa kaotad, kaotus on see kui sa ei mängi.
Kuluta seda energiat, sest kulutades energiat sünnib seda veelgi rohkem!!
Elu mõte on anda endast parim!!!!!

No comments:

Post a Comment