Friday, February 24, 2017

Tõekspidamiste selgroog

Ahoi, 

Ilmselt on ilmselge, et ma blogi kirjutan siis ja ainult siis kui mul selleks aega/soovi, 09/2015 oli see päev, täna on 02/2017, kes oskab öelda, millal tuleb järgmine, kas see omabki erilist tähtsust.

Koostasin hiljuti endale sellise lühikese, ent üsna laiahaardelise tõekspidamiste nimekirja. Kindlasti on neid esinenud erinevates raamatutes, filmiteostes, igapäevases kõnes jt. Tõin siia esile need, mis on mulle meelde jäänud, mõttesoppidesse kanda kinnitanud ja üleüldse olulised. Pean neid alljärgnevaid punkte väga oluliseks ning püüdlen ka igapäevaselt nende suunas. Loodan, et leiate ka ehk mõtte, mida järgida või teelahkmel olles täiendavaid ideid, kuhu poole sammud seada.

1.   Kurss paika – Tea mida soovid, ilma eesmärkideta liigud kaootiliselt ning haarad kõike ettejuhtuvat. Ära eksle, võta, mis soovid. Liikumine ei pruugi olla kogu aeg lineaarne, mõnikord tuleb kiiresti liikumiseks ringiga minna. Ainult lineaarselt liikudes võid lõpetada soos, mõistlikum ja kiirem on vahel ümber soo minna.
2.   Väärtusta end. ära kunagi kahjusta iseennast – Sa väärid parimat nii väikestes kui suurtes situatsioonides. Ära lase emotsioonidel kontrollida oma mõtteid, kontrolli oma mõtete abil oma emotsioone. Lase lahti negatiivsetest emotsioonidest, emba positiivsust ja liigu edasi. Mäleta õpitut.
3.   Ole lojaalne ja aus  - Lojaalsus ja ausus on soojad väärtused, need on kõige alus.
4.   Kui teed midagi, tee seda 110 %  - Kui Sa ei soovi endast kõike anda, siis järelikult on see tegevus Sinu jaoks mõttetu. Ole enda parim versioon iga päev.
5.   Ära usalda inimest, kelle lojaalsusel on hind – Lojaalsus ei saa olla tingimustega.
6.   Viska mõttetud inimesed ja tegevused oma elust välja - Sul ei ole selle jaoks aega, keskendu Sinu jaoks olulistele ning inimestele/tegevustele, ülejäänud on taustamüra.
7.   Kui lubad, siis täida – Ära anna lubadusi, mille täitmine ei sõltu Sinust endast, ära anna lubadusi kergekäeliselt. Lubadusi täites austad nii iseennast kui inimest, kellele lubasid.
8.   Pettes petad vaid ennast - Käitu nagu soovid, et Sind koheldakse. Petmisel ja petmisel on vahe. Inimtühjal teel punase fooriga tee ületamine ei võrdu inimestelt raha välja petmisega.
9.   Mäng on läbi kui lõpuvile kõlanud - Võitle alati lõpuni. Võitle lõpuni, ära kunagi kaota sellepärast, et andisid alla ennem lõppu, kaota, kuna andsid endast 110%, kuid sellest ei piisanud. Õpi kaotustest, unusta kaotusevalu ning valmistu järgmiseks lahinguks, iga situatsioon teeb Sind tugevamaks. Häid meremehi ei sünni rahulikul merel/teemat on süsi, kes on teinud kõva tööd.
10.  Tee alati teadlik otsus – Otsuseid langetad täna, tänaste teadmiste põhjal, tulevikku ei ole võimalik ennustada, seega ära karda seda. Otsusta täna nii hästi kui oskad, kaaluda võib kõiki alternatiive, nii ongi õige. Mitte otsustamine on ka otsus. Ära kunagi kahetse, vaid mõtle, kuidas saad paati uute otsustega sobilikule kursile seada.
11.  Jälgi enda ümbrust – Sina kontrollid väljast tulenevat, võta vastutus enda tegude eest, märka kui palju Sa tegelikult enda elu kujundada saad. If there is no enemy within the enemy outside can do us no harm / kui Sa oled enda sõber, on kõik välised vaenlased Sinu vastu võimetud.
12.  Ole hirmust üle – Ole hirmust teadlik, teadvusta see ning kontrolli seda. Liigu hirmust hoolimata edasi.
13.  Aju on võimas relv – Mõtle piiridest väljapoole, mõelda võib kõike, lase fantaasial lennata. Lahendus on olemas.
14.  Ole karm, kuid lahke – Lahkus on soojemaid emotsioone, jaga seda kõigiga, kes seda väärt on. Oska öelda „EI“.
15.  Märka inimest „maski“ taga – Näe inimest, mitte tema staatust. Kõik on inimesed, loeb inimese olemus. Inimese olemus moodustub tegudest.
16.  Sina oled Kuningas – Sa oled kuningas, kõik mis Sinu elus juhtub, Sina oled see, kes otsustab, kuidas sellele reageerida. Kuningas on kuningas nii headel kui halbade aegadel. Käitu alati selliselt, kuidas käituks kuningas.
17.  Naerata, naudi ka väikseid asju – Oska märgata ka väikseid ja kauneid hetki. Naerata, tunne elust rõõmu. Naerata ja maailm naeratab Sulle vastu
18.  Ööpäevas on 24 h – Kõigil on sama palju aega. Küsimus ei ole ajas, küsimus on prioriteetides.
19.  Sirge on mõlemat pidi sama pikkusega – Helistamine, külastamine, kirja kirjutamine jt – vahemaa kahe punkti vahel ei sõltu poolest, kust alustada.
20.  Kus on tahe, seal on ka võimalus – Alati on võimalus, leia see. time will come.
21.  Võit on vältimatu – Endast parima andes on võit kindel.
22.  Ole enesekindel – Enesekindlus on tohutu abimees, Sa ei saa hoolida teistest kui ei hooli endast.

23.  Ole töökas – Tööta oma eesmärkide nimel, Ole kvaliteetne j a kiire. Eduni ei ole olemas shortcutte,  Tark ei torma. Do not be out runned! Do you really want it or you just thought you did.

Ole Sina ise, Sina ise, no matter what!!   Nii särad iga päev leegiga, mida ei suuda kustutada ka kõige kõvem ja külmem tuul.

No comments:

Post a Comment