Saturday, February 23, 2013

Leading..to stand up, to move forward

Tänase seisuga on ajateenistuse lõpuni jäänud alla 100 päeva. Mind ülendati rühmavanemaks, minu strukutuurses alluvuses on 30-40 meest. Juhtimiskogemus on hea. Kuidas keegi ei liiguta ennem kui Sinu käest on luba küsitud, tuppa sisenedes tõustakse püsti, Sinuga rääkimiseks küsitakse luba..huvitav.
Juhtimine. Saan kasutada kõike, mida olen õppinud. Juhtimine ei ole erinevate nõuete esitamine oma alluvatele. Juhtimine on enda ja teiste sihipärane tegevus mingil konkreetsel eesmärgil millegi saavutamiseks. Et hästi juhtida tuleb olla aus, õiglane. Rääkida alluvatele niipalju kui vaja ning niivähe kui võimalik. Igaüks peab teadma enda kohta kogu suures struktuuris. igaüks peab teadma enda konkreetseid ülesandeid ning selle tähtsust kogu organisatsioonis. Alluvad peavad tundma ennast hästi, st kindlalt. Õige juht kaitseb neid nende ülesannete täitmisel ning tagab neile kaitse, mida ainult juht saab teha. Õige juht suudab kasutada oma võimu otstarbekalt oma alluvate kaitsmiseks ning nende motiveerituse säilitamiseks.
Alluvatele tuleb selgeks teha nendele esitatavad nõuded ning vastavad karistused. Põhimõte Kiida avalikult, laida eraviisiliselt kehtib minu meetodites.
Juht peab olema konkreetne ja kindel. Kõik peavad kogu aeg enda tegevust teadma, siis on neil kindlus.
Ülem peab suhtuma igasse alluvasse personaalselt ning nende kõigiga ka aega ajalt personaalselt rääkima (uurima kuidas läheb jne), uurima kuidas neil läheb. Kuid ülemus ei tohi nendega koos nö lällamas käia, juua ja laaberdada koos alluvatega..see on keelatud. Ülem peab alluvate ees alati soliidseks jääma.
See on mõnus, põhjalikkus ja planeerimine - See olengi mina:D
Treeningud edenevad mõnusalt. Lisan siia ühe tsitaadi:

No matter how many mistakes you make or how slow you progress,
You are still way ahead of eneryone who isn´t training – Tony Robbins

Doubt me. Hate me. You´re the inspiration that I need.
My life. My Body. My pride.
You have no say.

Go ahead tell me that I´m not good enough
Tell me I can´t do it, because i will show you over and over again THAT I CAN!

If you wait for perfect conditions you´ll never get anything done
No matter how you feel, get up, dress up and fight for your dreams.

Today I will do what others won´t
 so tomorrow I can do what others can´t.



Lisasin siia mõned tsitaadid, mida on vahetevahel hea lugeda. Tuletada endale meelde, kes ma olen, milliste põhimõtete järgi liigun.




No comments:

Post a Comment